השקעה בנדל"ן קפריסין: למה כולם רוצים את זה, חוץ מאלה שעדיין לא יודעים עליה!
אחד המיתוסים הרומנטיים של יוון העתיקה, הוא סיפורו של פסל גאוני פיגמליון שהתאהב ביצרת ידיו פסל של בחורה גלאטאה. הסיפור האהבה המיתולוגי דווקא קשור לקפריסין ולאחת הערים העתיקות של האי, שחי כעת חיים של תחיה, התעוררות ורעננות ומושכות משקיעים ורוכשי נדל"ן מכל העולם. פאפוס, בנם של פיגמליון וגלאטאה, בנה עיר בקפריסין שקיבלה את שמו. העיר, שכמו כל הנדל"ן בקפריסין כיום, חווה רנסנס, עם בנייה חדשה של בתים ווילות. היום נכסי היוקרה של עיר פאפוס אפשר בצדק רב לקראו "פאתוס הנדלני" בזכות הפיכתו לאחד היעדי השקעה בנדל"ן בקפריסין היוקרתיים ביותר. בשנת 2017 הוכרזה פאפוס כבירת התרבות של אירופה.
בואו ננסה להבין מדוע כל כך הרבה משקיעים בנדל"ן בקפריסין רצים לקנות לעצמם חלק מגן העדן הזה. ראשית, קפריסין ידוע ברמת איכות החיים הטובה שלה, ברמת בטחון האישית גבוהה ובתשתיות ושירותים. והמקום שנוח ונעים לגור בו, זה מתנה משמים! אבל נכס בקפריסין זו לא רק דירה נוחה מתחת לעץ דקל - זו גם החלטת השקעה בנדל"ן בקפריסין משתלמת. מדינה עם כלכלה מתפתחת מושכת אליה כמו "דבורים על הדבש", והאקלים העסקי נוח במיוחד עושה ממנה מגנט למשקעים בנדל"ן בקפריסין.
נתחיל בעובדות. בשנת 2023 הכנסות מתיירות בקפריסין הסתכמו בכמעט 3 מיליארד יורו, עלייה של 22.6% בהשוואה לשנה הקודמת. הדבר מעיד על הפופולריות הגוברת של האי בקרב תיירים, וכתוצאה מכך על עלייה בביקוש לנדל"ן.
עד כמה אטרקטיבית השקעה בנדל"ן בקפריסין?
בואו נסתכל על דינמיקת המחירים. ברבעון השלישי של 2023 עלו מחירי הדירות במדינות האיחוד האירופי ב-0.8% בהשוואה לרבעון הקודם, וגם דמי השכירות עלו ב-0.8%. עם זאת, במהלך התקופה מ-2010 עד 2023, מחירי דיור ב-18 מתוך 27 מדינות באיחוד האירופי עלו יותר מדמי השכירות. אך בקפריסין המחירים ירדו ב-2%.
גם השקעות בפיתוח תשתיות באי של אפרודיטה של ממשלת קפריסין ושל האיחוד האירופי מעודדות את משקיעים בנדל"ן בקפריסין ומצדיקות את האטרקטיבית העתידית שלו עבור רוכשי נכסים. שיקום כבישים, חידוש תשתיות עירוניות כולל תקשורת ואינטרנט סיבים אופטיים, ופיתוח תחום מסעדנות ושירותי תיירות- כל זה הופך את האי לנוח יותר למגורים ולאטרקטיבי לתיירים. זה משקף את המגמה הכללית של תחיית הכלכלה הקפריסאית ואף מבטיח תחזית לעודפי תקציב המדינה("פרופיצית") של רפובליקת האי בשנת -2025 ואפילו אולי ב-2024.
השקעה בנדל"ן בקפריסין: מדוע נכסים באי המיתולוגי מושך משקיעים? מה הוא הסוד של פגמליון וגלאטאה?
קודם כל, יציבות כלכלית ואפילו צמיחה - הם לא מיתוס ולא סיפורי אגדה! קפריסין מתמודדת בהצלחה עם אתגרים גלובליים וממשיכה להפגין צמיחה בת קיימא. ואם הכלכלה יציבה, אז הנדל"ן פורח ומריח כמו פרח באביב. כמובן שהדבורים מיד באים לאסוף את הצוף. אחרי הכול, מי לא ירצה להשקיע במשהו אמין ומבטיח?
המספרים מדברים בעד עצמם: בשלוש השנים האחרונות, מחירי הנכסים בקפריסין עלו ב-30%. זה כמו בצק שמרים תופח - אתה לא רק משקיע בנכס עם ערך ותשואה, אלא גם מקבל במפתיע את הקסם של אפרודיטה שגם בעצמה נולדה מקצף גלי הים בקפריסין וגם העניקה לפיגמליון את אהבת ליבו גלאטאה לאישה ולשניהם נתנה את בנם פאפוס שבנה לכבודה עיר באי!
נתוני CyStat מאשרים: צמיחת התמ"ג, הפחתת החוב המדיני, חיזוק המגזר הבנקאי - כל זה הופך את קפריסין למקום אטרקטיבי להשקעה. בנוסף, ההכנסות מתיירות בשנת 2023 עלו אפילו מעל הרמה שהייתה לפני מגפת הקרונה, הדבר שעוד לא קורה בכל העולם. זה כמו סרט שרק מתחיל לצאת לצפיה בבתי הקולנוע, אבל אתה כבר יודע שהוא הולך להיות להיט!
מה עוד יש לנו כאן? אה כן! תמיכה כספית מהאיחוד האירופי. תוכניות התאוששות וחוסן כוללות הקצאת כספים משמעותיים כדי לעורר צמיחה כלכלית ורפורמה באנרגיה. עזרה תמיד מתקבלת בברכה, כמו עם שוקולד ברגע המחשק.
גם לממשלת רפובליקת קפריסין יש יד בשיפור המצב. ננקטו צעדים רציניים כדי לייעל את תהליכי הרישוי ולפשט את רישום זכויות הקניין של נדל"ן. זה כמו אחרי שיפוצים בדירה ... - הכול הופך לטוב יותר ולנוח יותר ומשך עוד חידושים ושיפורים!
אגב, גם בענף הבנייה חלים שינויים מרעננים. העלאת איכות הבנייה, שימוש בחומרים חדשים, שמירת איכות הסביבה, החמרת פיקוח על בנייה, הגדלת הקיפי שימוש במערכות של אנרגיה מתחדשת, שינוי במדיניות קבלת היתרי הבנייה לפרויקטים קטנים ובינוניים והעלאת רמת אחראיות וההעצמת מעמדם של מהנדסים ואדריכלים. ענף הבנייה חווה שינוי מהיר, וממשלה מפגינה רצון לגמישות והתייעלות. הרי כולם יודעים שבנאי טוב הוא כמו אמן אמיתי, כמו הפיגמליון המפורסם, שבנו פאפוס בנה עיר בקפריסין אותה הקדיש לאלת האהבה אפרודיטה.
מה עוד הופך השקעות בנדל"ן בקפריסין לאטרקטיבית כל כך?
כמובן, שדה תעופה בינלאומי עם קווי תחבורה אווירית לכל קצווי העולם, קילומטרים רבים של חופים יפהפיים, רמת ביטחון אישית גבוהה ואיכות חיים - זה מה שהופך את החיים בקפריסין לנוחים ומהנים באמת.
עכשיו בואו נגלות את המקומות החמים ביותר בקרנבל הנדל"ן הזה. לימסול, פאפוס, לרנקה הם כמו שלושה אסים כיס בשוק הקפריסאי. לימסול היא מובילה אמיתית במספר העסקאות בקנה מידה גדול. דירות על החוף כאן נעות בין 5 ל-10 אלף יורו למ"ר. מ', ווילות עם נוף לים - מ-4 אלף יורו למ"ר. בפאפוס ולרנקה, נדל"ן הוא יותר זול בערך ב-20%, אבל איזה חופים, איזה נופים! דירות ליד הים - החל מ-3.5 אלף יורו למ"ר. ובלרנקה ניתן למצוא דירות קו ראשון ב-1.8 אלף יורו למ"ר.
ועכשיו לגבי הדבר החשוב ביותר - הבחירה בין להשקיע ברכישת דירה או לקנות וילה?. זה כמו במשחק "אבן-נייר-ומספריים"... אתה תמיד יכול גם להשכיר אותם וגם למכור אותם ברווח. מתחמי מגורים מודרניים בקפריסין הם כמו ערים קטנות בתוך עיר - הכול בהישג ידך, כל השירותים כל מה שנדרש!
וילות בקפריסין הן כמו טירות קסומות למשפחות גדולות או למי שמעריך פרטיות. מרפסות מרווחות, נוף יפה וכמובן מרחב אישי לחיים והשראה. ותאמינו לי, באי כזה עם מרחקים קרובים בין ערים, אתם תמיד על סוס!
לא משנה לאן תסתכלו, בקפריסין תמיד תמצאו מקום שמתאים לכם. לימסול עם אגיאוס טיצ'אונס וגרמאסוגאה, פאפוס עם קאטו פאפוס ויוניברסל, לרנקה עם פיניקודס ומקנזי - זה רק חלק קטן ממגורים המומלצים.
וכן, חשוב לזכור לגבי מיסים - למרות שמדינת קפריסין ביטלה את הארנונה השנתית, התשלומים לרשויות מקומיים עדיין רלוונטיים. אבל עם יד על הלב, כשאתה רואה חופים כאלה ומרגיש שקט ואת השלווה, ההוצאות האלה נראות די חסרות משמעות וכך דבר, - הם באמת מזרים.
אז אל תחמיצו את ההזדמנות להשקעה בנדל"ן בקפריסין הקסומה. מה אם אפרודיטה אוהבת גם אותכם?
נכתב על בסיס נתוני CyStat (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בקפריסין) ו- נתוני European Statistical System (ESS) (המרכז הסטטיסטי של האיחוד האירופי)